toukokuu 16, 2017/ Kilpailut, Tulokset, Vammaisurheilu

Liisa Lilja avasi kilpailukautensa upeasti Japanissa maailmancupin kilpailussa.

Paratriathlonin WTS kauden toinen osakilpailu käytiin 13.5.2017 varhain lauantaiaamuna tihkusateisissa olosuhteissa Japanin Yokohamassa. HelTrin Liisa Lilja otti kauden avauksessa mukavan palkintopallisijoituksen, sijoittuen PTS 2- luokassa kolmanneksi. Kilpailun voitti viime vuonna Rion paralympialaisissakin kultaan kisannut Allysa Seely. Toiseksi sijoittui Liljan kanssa yhdessä pyöräilyosuudelta tullut USA:n Hailey Danz, joka saavutti hopeaa Rion kisoista viime syksynä.

Liisan osalta kilpailu lähti hyvin käyntiin. Yokohaman satama-altaassa suoritettu uinti sujui ilman ongelmia ja Lilja nousi vedestä vajaan minuutin nopeinta uimaria perässä. Pyöräilyosuudella tien pinta oli todella liukas aamun sateen ja kisan aikana olleen tihkusateen jäljiltä. Reitti oli tasainen, mutta tekninen monine mutkineen ja käännöksineen. Talven hyvä harjoittelu ja leiritys näkyi vahvana pyöräilynä, ja Lilja saikin kärkeen siirtynyttä Seelyä 20 sekuntia kiinni 20 km:n pyöräilyosuuden aikana. Vain USA:n Danz ajoi Liljaa kovempaa ja kaksikko saapuikin yhdessä juoksuosuuden vaihtoon.

Juoksuosuudella näkyi ja tuntui vielä alkuviikosta vaivannut flunssa. Espanjanleiriltä paluun jälkeen Liljaa on kuluneen viikon vaivannut kurkkukipu sekä orastava flunssa. Tauti hellitti kuitenkin viikon aikana niin, että kilpailusta tuli tasapainoinen suoritus. Juoksuosuudella keuhkot ja hengitystiet olivat vielä sen verran arat, että paras terä juoksusta puuttui. Sijoituksena kolmas tila ja iso kasa tärkeitä ranking- pisteitä.

”Tulos on hyvä, mutta suorituksessa tuntui leiriltä Suomeen tullessa iskenyt flunssa. Uinti ja pyöräily olivat vahvaa menoa ja niihin olen oikein tyytyväinen. Tänään ei vain pystynyt haastamaa Rion kärkikaksikkoa, mutta ero viime vuodesta on selkeästi pienentynyt. Se antaa motivaatiota ja uskoa omaan tekemiseen. Kausi on pitkä, joten tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa kisaa ja kesän arvokisoja” totesi hiukan pettyneen oloinen Lilja kilpailun jälkeen.

Seuraavan kerran Lilja kilpailee Saksassa kahdessa pyöräilykilpailussa sekä yhdessä triathlonkilpailussa kesäkuun alussa. Viikkoa ennen juhannusta on kauden ensimmäiset arvokilpailut, jolloin Euroopan mestaruuksista kilpaillaan Itävallan Kitzbyhelissä.

Lähde: Suomen Triathlonliitto, triathlon.fi

+Pasi Raatikainen, 043 82 43698

 

Jaa tämä uutinen