syyskuu 30, 2020/ Yleinen

THL:n suositukset kasvomaskien käytöstä on päivitetty 29.9.2020. Helsinki Triathlonissa noudatetaan THL:n yleisiä suosituksia. Suositus voidaan ottaa käyttöön heti, mutta kuitenkin viimeistään torstaina 1. lokakuuta.

THL:n kasvomaskisuositus on voimassa HUS:n sairaanhoitopiirin alueella ja koskee siten kaikkia yläkouluikäisistä lähtien tällä alueella. Kasvomaskin asianmukainen käyttö voi vähentää tartuntoja estämällä pisaroiden leviämistä ympäristöön. Kasvomaskien teho perustuu siihen, että mahdollisimman moni käyttää niitä asianmukaisesti.

Epidemian kiihtymisvaiheen suositus on, että kasvomaskia käytetään julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää. Näihin tiloihin luetaan kuuluvaksi liikuntaan ja urheiluun käytettävät tilat (vähintään yleiset tilat ja pukeutumistilat). Kiihtymisvaiheeksi kutsutaan vaihetta, jossa alueellinen ilmaantuvuus on n. 10-25 tapausta per 100.000 asukasta per 14 vrk.

Epidemian leviämisvaiheen suositus on, että kasvomaskia käytetään aina julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa. Leviämisvaiheeksi kutsutaan vaihetta, jolloin tartuntojen ilmaantuvuus on n. 15-50 tapausta per 100.000 asukasta per 14 vrk.

Päivittäisestä uutisoinnista selviää, mikä vaihe on milloinkin kyseessä. Päiväyksellä 29.9.2020 on HUS:n alueella kyse taudin kiihtymisvaiheesta.

Nyt on tärkeää, että huolehdimme taudin leviämisen estämisestä yhdessä!

Jaa tämä uutinen