lokakuu 23, 2018/ Harjoittelu, Kansainvälinen toiminta, Kilpailut

Norjassa asuva heltriläinen Heini Hartikainen on kilpaillut ensimmäistä kauttaan ammattilaisena. Hän kirjoittaa erinomaisesta kaudestaan seuraavasti.

”Kilpailin tällä kaudella ensimmäistä vuotta pro-sarjassa. Talven ja kevään harjoittelukausi oli hyvä ja pääosin onnistunut, mutta nilkan ja säären vamma hankaloitti juoksuharjoittelua. En voinut juosta harjoitus- enkä kisakaudella niin paljoa, kuin olisin halunnut tai tarvinnut. Aloitin kuitenkin kauden aika luottavaisin, mutta jokseenkin pelon sekaisin, tunnelmin toukokuussa IRONMAN 70.3 St. Pölten -kisassa Itävallassa. Tulin kisassa 6:nneksi ja olin ihan tyytyväinen ensimmäiseen pro-starttiini. Olin jännittänyt sitä valtavasti.

Kausi jatkui kesäkuussa saman matkan kisalla Tanskan Elsinoressa, jossa tulin 5:nneksi, mutta harmillisesti sain kaksi rengasrikkoa. Näiden kahden kisan perusteella lunastin kuitenkin paikan IRONMAN 70.3 MM-kisaan Etelä-Afrikkaan syyskuun alkuun. Kolmas kisani oli ITU:n pitkän matkan kisa, myöskin Tanskassa, heinäkuun puolessa välissä. Sinne lähdin tosi kovan harjoitusviikon jälkeen, eikä kroppa ollut kisassa aivan parhaassa iskussa. Tulin 13:nneksi. Olin harjoitellut kesän tärkeimpää koitosta, Extreme Triathlon Norsemania varten, joka olisi 4. elokuuta.

Norsemanissa kulku olikin sitten erinomaista ja tulin toiseksi kaikista aikojen toiseksi parhaimmalla naisten ajalla, 11:22:10. Norseman oli kisana todella upea, jännittävä ja rankka hurjine 5000 nousumetreineen. Olin iloinen, että pääsin osallistumaan Norsemaniin tänä vuonna.

Syksyllä kisasin vielä Norsemanin palautumishuuruissa IM 70.3 MM-kisan Etelä-Afrikan Port Elizabethissa, jossa samalla lähtöviivalla oli kaikkein kovimmat pitkän matkan naiset. Sijoitukseni oli 20., mikä oli positiivinen yllätys. Kolme viikkoa Etelä-Afrikan kisan jälkeen tein vielä täysmatkan Italian Cerviassa. Tähän kisaan en voinut enää valmistautua parhaimmalla mahdollisella tavalla, mutta en viitsinyt jättää kisaa väliinkään. Halusin saada kokemusta vielä yhdeltä täydeltä matkalta. Tulin Italiassa naisten pro-sarjassa 6:nneksi uudella ennätykselläni 9:43:18. Toivoin lähemmäs 9:15 olevaa aikaa, mutta se jäi nyt ensi kauden tavoitteeksi.”

Heini on hyvä kovan pään esimerkki heltriläisistä. Me tarjoamme elämysmatkoja kaikensorttisille menijöille – myös sinulle.

+Pasi Raatikainen, 040 703 8845

 

Jaa tämä uutinen