Helsinki Triathlon ry pyrkii edesauttamaan valitsemiensa edustusurheilijoiden menestymistä kil­pai­luissa tarjoamalla heille tukea. Jos haluat päästä tuen piiriin, ota yhteyttä toiminnanjohtajaan: Päivi Steffen, tj(at)heltri.fi.

Vuoden 2020 edustusurheilijamme ovat:

Henrika Parviainen


Täällä kirjoittelee Henrika Parviainen, tuttavallisemmin Henkku. Oon just 23 vuotta täyttävä triathlonisti Espoosta, ja opinnot Aallossa ovat kuljettaneet mut nyt Helsinkiin. Opiskelen tokaa vuotta Energia- ja ympäristötekniikkaa teekkarina. Mulla on Erikan tapaan pitkä historia uima-altaasta kilpauinnista sekä kuivalta maalta yleisurheilun parista. Ennen triathlonin valikoitumista päälajiksi päästiin kiertämään arvokisoja maailmalla kilpakävellen.

Korona-aika ei ole loppujen lopuksi ihan hirveästi vaikuttanut mun treeneihin. Toki uimahallien sulkeminen vei uintitreenit, mutta nyt ollaan sitten panostettu juoksu- ja pyörätreeneihin. Ne kulkeekin nyt paremmin kuin koskaan! Vihdoin parin vuoden jälkeen nilkka kestää kunnollisia juoksutreenejä ja koviakin juoksuja olen päässyt tekemään pitkästä aikaa! Pyöräilyssä olen päässyt kokonaan uusille wattiluvuille ja on ihana huomata, miten paljon pyöräily on mennyt eteenpäin talven aikana. Voimatreenit ovat myös siirtyneet kokonaan ulos ja sitä kautta eri liikkeitä on sovellettu ulkona tehtäviksi. Uinnista ei ole hätää, se kyllä varmasti palaa normitasolle nopeasti, kun pääsee taas veteen! Mutta kyllähän se harmittaa.

Muuten elämä koronakaranteenissa on itse asiassa melko mukavaa. Koulutehtävät tehdään etänä, joka sopii minulle erittäin hyvin, sillä olen tottunut tekemään niitä paljon itsenäisesti. Lisäksi on ihanaa asua äidin ja isin kanssa saman katon alla, kun tarjolla on aina ruokaa! Lähes leiriolosuhteissa treeneistä saa enemmän hyötyä eikä mene turhaa aikaa ruoan tekemiseen ja kaupassa käymiseen.

Kesän kisojen laita on vielä suhteellisen epävarma, mutta Erikankin tautitilanteen johdosta täytyy ottaa varovasti ja turvallisesti kisakesä vastaan. Katsotaan, pääseekö kisaamaan ollenkaan, mutta ei oteta liikaa stressiä. Erikan sanoin meillä on toivottavasti vielä monen monta tervettä triathlonvuotta edessä ja aikaa kisata koko sydämen kyllyydestä.

Terkkuja ja hyviä vointeja!

Henkku

Erika Parviainen

Mä oon Erika Parviainen, 24-vuotias, pääasiassa Tampereella vaikuttava triathlonisti. Nyt muutaman vuoden ajan triathlon on ollut mun päälaji, ja aiemmin oon viettänyt enemmän aikaa uima-altaassa kilpauinnin parissa sekä yleisurheilun maajoukkueessa kävelijänä. Urheilu on ollut iso osa elämää jo ihan uimakouluista saakka, ja pitkä yhteinen matka Henkun kanssa jatkuu nyt triathlonissa. Vaikka nyt opintojen myötä asutaankin eri kaupungeissa, päästään treenaamaan yhdessä yleensä viikonloppuisin ja leireillä. Kesät vietetään onneksi yhdessä mökillä 😀 Viides vuosi biolääketieteellisen teknologian opintoja on juuri loppumaisillaan.

Mitä korona-tilanteeseen tulee, niin nyt ekaa kertaa täytyy sanoa, että ei kuulu kovin hyvää🙁 Koko korona-aika on mennyt sairastellessa mysteeritautia, johon ainakaan vielä ei ole löytynyt diagnoosia. Toivottavasti pian löytyy keino parantua. Aikaa on nyt siis tullut vietettyä kotona opintojen parissa. Onneksi kaikki hoituu etänä, niin sairaanakin pystyy osallistumaan opetukseen. Jotain positiivista sentään siis löytyy 😀

En ole koskaan sairastanut näin pitkään, saati ollut pois treenien parista, mutta kai tämäkin jollain tapaa opettaa. Ainakin on tullut mietittyä, mikä elämässä on tärkeää, ja kuinka paljon siitä urheilusta ihan oikeasti nauttii. On tullut myös huomattua, kuinka paljon ympäriltä löytyy ihmisiä, jotka välittävät ja tsemppaavat.

Kesän kisatilanne vaikuttaa siis kaikin puolin epävarmalta, ja nyt mennään terveys edellä. Onneksi kisata ehtii vielä tulevaisuudessa koko sydämen täydeltä, ja toivottavasti monta tervettä urheiluvuotta on vielä edessä 😀

Pysykää terveinä ja nauttikaa alkavista kesäkeleistä turvassa!

Erika

Kim Harju

Kim (29 v.) on seuramme pitkäaikainen jäsen ja toiminut seurassa myös valmentajana. Ammatiltaan hän on AMK fysioterapeutti. Kim kilpailee SM-tasolla kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa. Kimin parhaimmat saavutukset ovat tässä:

  • Eurooppa-Cup, 3.sija. Liettua, 2018. Sprinttimatka
  • SM-kultaa vuosina 2017 ja 2016. Olympiamatka
  • SM-hopea vuonna 2017. Sprinttimatka
  • Sala Silverman, 1. sija. Ruotsi 2017. Puolimatka. Reittiennätyksellä 3:56:16
  • Ironman 70.3 Otepää, 6. sija. 2016. Puolimatka
  • Ironman 70.3 Indonesia, 7. sija. 2016. Puolimatka

Kimin ennätykset ovat tässä:

  • Sprintti (Uinti 750 m, pyöräily 20 km, juoksu 5 km): 56:33 ETU Triathlon Liettua, 2018
  • Olympiamatka (1500 m-40 km-10 km): 1:54:49 ITU Alanya, 2012
  • Puolimatka (1900 m-90 km-21,1 km): 3:56:26 Sala Silverman, 2017

Tuomas Tikkanen

Tuomas on nykyisin M40-sarjassa kilpaileva ikäkausitriathlonisti ja HelTrin jäsen jo vuodesta 2013. Vuosien aikana tutuksi ovat tulleet niin seuran järjestämät kuntopiirit, ohjatut uinnit, spinningit kuin juoksuharjoituksetkin. Kesällä kisakunto hiotaan HelTri Cupin koitoksissa.

Tuomaksen toistaiseksi parhaimpia saavutuksia ovat triathlonin täyden matkan SM-ikäkausikulta ja -pronssi sekä Ironman Havaiji -kilpailuun pääsy. Menestystä on kertynyt myös sprinttiduathlonissa SM-ikäkausipronssin verran. Suurimmat vahvuudet ovat pyöräilyn ja juoksun yhdistämisessä ja merkittävin yksittäinen kehityskohde uinti. Tuomas on triathlonin ikäkausimaajoukkueen (Age Group Team Finland) jäsen.

Tuomaksen kauden 2020 ykköstavoitteena on menestyminen kotimaassa triathlonin SM-puolimatkalla ja ulkomailla triathlonin pitkän matkan MM-kilpailussa (ITU). Lisäksi hän on aloittanut keväällä 2020 virtuaalikisaamisen.

Viimeisin päivitys 27.05.2020
Jaa tämä sivu