Kansailliset kilpailulisenssit ostetaan osoitteesta www.suomisport.fi. Lisenssin voit maksaa joko laskulla, verkkomaksuna tai MobilePaylla.

Lisenssin osto

Suomisport- palvelussa lisenssit ostetaan oman profiilin kautta;  ensimmäisellä ostokerralla ostajan tulee rekisteröityä palveluun. Palveluun kirjaudutaan joko puhelinnumerolla tai sähköpostiosoitteella. Oman profiilin kautta ostaja pääsee itse lisenssinostotoimintoon.

Lisenssinostaja valitsee ensin lajin ja lajiliiton. Tämän jälkeen valitaan lisenssi, minkä jälkeen lisenssiin liitetään halutessaan vakuutus. Lisenssin maksaminen Suomisportin kautta hoituu Maksuturva-palvelun kautta. Jos valitset maksutavaksi laskun, peritään sinulta lisenssihinnan lisäksi Maksuturvan laskutuslisä. Lisenssi kirjautuu maksetuksi heti. Mahdolliset perintätoimenpiteet hoitaa Maksuturva.

Lapselleen lisenssiä ostava vanhempi

Niissä tapauksissa, jossa vanhempi ostaa lapselle lisenssiä, vanhemman tulee ensin itse luoda profiili itselleen. Lasten profiilit luodaan vanhempien alle.

Ohjeet lisenssin ostamiseen

 1. Mene osoitteeseen www.suomisport.fi ja klikkaa ”Sisään Suomisporttiin”.
 2. Aloittaaksesi tilisi luomisen tai kirjautuaksesi sisään, anna sähköpostiosoitteesi tai puhelinnumerosi, johon voit vastaanottaa tekstiviestejä.
 3. Alaikäisen lapsen huoltaja: käytä omia yhteystietojasi.
 4. Jos käytit sähköpostiosoitettasi, saat sähköpostiisi linkin, jonka kautta voit jatkaa tilisi luomista. Jos käytit puhelinnumeroasi, saat tekstiviestinä kirjautumiskoodin, jonka syöttämällä voit jatkaa tilisi luomista.
 5. Anna loput tilin luomiseen tarvittavat tiedot ja klikkaa “Luo tili”.
 6. Alaikäisen lapsen huoltaja: käytä omia tietojasi.
 7. Luotuasi tilisi näet oman profiilisi.
 8. Aloita lisenssinosto valitsemalla ”Osta lisenssi”.
 9. Valitse oletko ostamassa lisenssiä itsellesi vai huollettavalle lapsellesi. Jos olet ostamassa lisenssiä lapsellesi, pyydetään sinua ensin täyttämään lapsesi tiedot.
 10. Hae laji johon olet ensisijaisesti hankkimassa lisenssiä (”triathlon”).
 11. Näet valitsemaasi lajiin sinun ikäisellesi liikkujalle myynnissä olevat lisenssit. Valitse haluamasi lisenssi.
 12. Seuraavassa vaiheessa järjestelmä tarjoaa lisenssiin sopivaa vakuutusta. Tutustuthan vakuutusehtoihin huolella ennen maksusuoritusta. (HelTri suosittaa jäseniään huolehtimaan vakuutuksestaan, mutta ei vaadi sitä.)
 13. Varmista vielä yhteenvedosta, että kaikki on kunnossa. Tarvittaessa pääset muuttamaan tekemiäsi valintoja klikkaamalla yhteenvedon kohtia. Kun kaikki on kunnossa, klikkaa ”Hyvältä näyttää, jatketaan maksamaan”. Tämän jälkeen sinua pyydetään vielä täydentämään osoitetietosi, jos niitä ei vielä ole profiilissasi.
 14. Valitse haluamasi maksutapa ja siirry suorittamaan maksu.
 15. Suorita maksu valitsemallasi maksutavalla ja tämän jälkeen palaa myyjän palveluun. Saat ostoksesi maksutiedot sähköpostiisi ja näet ostamasi lisenssin ja vakuutuksen tiedot aina omassa profiilissasi.

Mikäli vastaan tulee ongelmatilanteita tai kysyttävää, ole yhteydessä liiton toimistoon sähköpostitse info(a)triathlon.fi

Päivitetty: Pasi Raatikainen, 25.5.2018