Seuran edustusurheilijat vuodelle 2024 on valittu. Edustusurheilijoiksi valittiin 2 nuorta urheilijaa ja 2 aikuisurheilijaa. Edustusurheilijoiksi valittiin seuraavat urheilijat: Elsa Aronniemi, Lauri Krapf, Sanna Heikkinen ja Karri Safo.

Elsa Aronniemi (s. 2004)

Innostuin triathlonista kesällä 2019, kun osallistuin leikkimielisiin pikkukisoihin Kiikalassa äitini innoittamana. Nyt yli neljä vuotta myöhemmin voisi triathlonin sanoa olevan minulle enemmänkin elämäntapa kuin pelkkä harrastus, ja nautin siitä valtavasti.

Kesällä 2020 aloin treenata valmentajani Kirsi Päiväniemen johdolla, ja Kirsiltä olenkin saanut monet hyvät opit harjoitteluun, ja luotettavalla valmentajalla on ollut keskeinen vaikutus treenirutiinien luomiseen. Luottovalmentajan, ja hyvän treenirutiinin löytämisen lisäksi minut lajissa alkuun auttoivat HelTri Cupin matalan kynnyksen kilpailut, joista sain lisää intoa ja varmuutta kilpailutilanteisiin, joita minulla ennestään oli varsin vähän. HelTri Cupin osakilpailut ovat joka kevät jo perinteeksi muodostunut aloitus kilpailukaudelle.

Vuonna 2022 aloitin treenaamisen osana HelTrin nuorten kilparyhmää, mikä oli hauskaa vaihtelua yksin puurtamiselle, sillä alussa puuttui omanikäinen treeniseura lähes kokonaan. Varsinkin uintitreeneissä oli kiva, kun altaassa olikin kirittäjiä, ja sunnuntai aamun puntilla mutakin reippaita. Myös muut seuran treenit ovat olleet piristävä osa harjoittelua, vaikka suurimman osan treeneistä teen edelleen yksin.

Vuosi 2022 oli urheilun osalta haastava, sillä toistuva sairasteleminen ja kaksi jalkavammaa toivat lähes säännöllisesti esteitä harjoittelulle, mutta toisaalta vastoinkäymiset myös opettivat. Viimevuosi puolestaan oli sairasteluja lukuun ottamatta heittämällä tähän mennessä onnistunein ja ikimuistoisin triathlonvuosi. Kilpailin elämäni ensimmäistä kertaa puolimatkalla Lahdessa ja innostuin matkasta niin paljon, että oli päästävä saman kesän aikana toiseen puolimatkan kisaan Turkuun, josta nappasin 18–29 ikäsarjan SM hopeaa. Parasta kilpailemisessa on nähdä oma kehitys ja ylittää omia rajoja. Siinä realisoituu se, minkä takia treenaamista jaksaa viikosta toiseen.

Urheilun lisäksi opiskelen tällä hetkellä ensimmäistä vuotta Aalto-Yliopiston kauppakorkeassa ja työskentelen Varuste.netissä myyjänä.

Tulevan kauden suunnitelmat ovat vielä osittain avoinna, mutta ainakin Turun puolimatkan kisaan tykästyin niin paljon, että se on tavoitteena ensi kesänäkin. Haluan myös kehittää erityisesti juoksukuntoa, sillä tuntuu, että jalkavammojen jälkeen on juoksuharjoittelu jäänyt hieman taka-alalle. Yksi tärkeimmistä tavoitteista on kuitenkin pysyä terveenä ja saada onnistunut ja tasainen treenikausi.

Kannustava ilmapiiri ja kanssatreenaajien motivoiva asenne ovat yksiä parhaista asioista tässä lajissa. Yhdessä treenaaminen tuo kivaa vaihtelua yksinäiseen poljinten pyörittelyyn kellarissa. Tavataan treeneissä ja pelipaikoilla!

Lauri Krapf (s. 2001)

Aloitin triatlon harrastukseni Helsinki triathlonissa syksyllä 2021 yläkoulu ryhmässä. Tätä ennen päälajina on ollut kilpauinti, jota tuli harrastettua ala asteelta lukion loppuun asti. Päälajini uinnissa oli rintauinti, mutta kilpailin myös sekauinnissa, sekä pidemmän matkan vapaauinnissa. Minulle tuli puolentoista vuoden tauko uinnista koronan ja vuoden varusmiespalveluksen myötä, jonka jälkeen jouduin päättämään jatkaisinko uintia, vai olisiko aika kokeilla jotain uutta. Triathlon on aina ollut minulle kiinnostava laji, joten otin yhteyttä seuraan ja minut kannustettiin mukaan.

Ensimmäinen vuosi meni aika lailla uusien asioiden oppimisessa ja triathlon treenaamisen totuttelussa, mutta valmentajilta ja seuratovereilta sai aina tukea. Tykkään treenaamisesta itsessään, mutta saan paljon enemmän irti siitä, kun on jokin tavoite tai kisa mihin tähdätä. Ensimmäisenä ‘kisa kesänä’ kilpailin Vantaan SM sprintissä sekä eri HelTri Cup osakilpailuissa, joista sain hyvää tuntumaa ja innostusta kisailuun. Viime vuonna tavoitteena oli ensimmäinen puolimatka, mitä varten pyrin panostamaan etenkin pyörä treeneihin. Turun puolimatka sujui hyvin ja sieltä tuli myös matkaan AG (18-29) SM- kultaa. Kesään mahtui myös Vantaan SM sprintti avoimessa sarjassa, SM viesti, ja useita HelTri Cup osakilpailuja.

Ensikesää varten katseeni ovat edelleen puolimatkassa. Tavoitteena on ajan parantaminen ja Ironman Lahden 70.3  kokeilu. Muuten kisasuunnitelmat ovat vielä avoinna, mutta haluaisin päästä kilpailemaan mahdollisimman paljon. Puolenmatkan lisäksi haluaisin parantaa sprinttimatkan ja perusmatkan aikaa, sekä päästä kokeilemaan Swimrunia.

Oli hienoa päästä toimimaan HelTri:n edustusurheilijana viime vuonna, ja olen kiitollinen että pääsen toimimaan samassa roolissa myös tämänkin vuoden. Treenien ulkopuolella olen kolmannen vuoden bioinformaatioteknologia opiskelija Aalto yliopistossa, minkä lisäksi tämän kevään projektina on myös lääkikseen pääseminen.  Uudet opiskelu suunnitelmat tuovat hieman lisähaastetta treenaamisen ja muun elämän tasapainottamiseen, mutta kaikesta selvitään. Odotan kesän treenejä ja kisoja innolla. Treeneissä tavataan!

Sanna Heikkinen

Olen aina ollut hyvin urheilullinen: lapsena pelasin jalkapalloa, teininä juoksin, kiipeilin ja kävin salilla sekä yliopistossa aloitin nyrkkeilyn. Juoksua aloin treenaamaan tavoitteellisemmin vuonna 2019 ja tähtäsin pidemmille matkoille (puolimaraton/maraton). Vuosi myöhemmin maantiepyöräily rupesi kiinnostamaan ja ostin pyörän. Lopulta rupesin miettimään, että “ei se uintikaan niin vaikeaa voi olla”, vaikkei minulla ole minkäänlaista uintitaustaa, joten aloitin HelTrin yläkoulussa syksyllä 2021 – ja yllättäen uinnista on tullut vahvin lajini näin parissa vuodessa. Sitä ei koskaan tiedä mihin pystyy, ennen kuin yrittää. Ensimmäinen vuosi triathlonin parissa meni uinnin tekniikan ja triathloniin tutustumisessa lajina, mutta melko pian nälkä kasvoi ja halusin enemmän.

Viime kesä 2023 oli minulle ensimmäinen kunnon kisakausi, ja tavoitteeni täyttyi, kun pääsin ikäsarjani mitaleille kaikissa SM-kisoissa ja lisäksi Lahden Ironman 70.3 kisasta irtosi ikäsarjan 3. sija, jolla lunastui lippu Lahden MM-kisoihin. Viime kausi meni siis paremmin kuin osasin odottaa, josta voin kyllä kiittää HelTrin yksityisvalmennusta.

Tämän kauden suunnitelmat ovat hyvin erilaiset, sillä minua ei nähdä kotikisoissa ollenkaan. Olen maaliskuussa ottamassa opintovapaata töistä ja lähdössä loppuvuodeksi elämysmatkalle Pohjois-Amerikkaan, jossa kierrän kumppanini kanssa Amerikan Länsi-rannikkoa, sekä Kanadan British Columbia aluetta. Tarkoitus on näkeä ja kokea, sekä tietysti treenata kovaa. Tavoitteena on kisata loppuvuodesta ainakin yksi Ironmanin 70.3, sekä mahdollisesti joitain paikallisia triathloneja Pohjois-Amerikassa. Odotan innolla eri maisemissa pyöräilyä ja merivedessä uintia. Jään kyllä kaipaamaan HelTrin yhteistreenejä, sillä niissä olen tavannut ihan huipputyyppejä! Treeneissä on kovia tekijöitä jotka motivoi itseäkin treenaamaan kovaa. Nähdään alkuvuodesta vielä treeneissä!

Karri Safo

Olen Karri, 42-vuotias AG-triathlonisti, juristi ja kahden alakouluikäisen lapsen perheenisä. Oma aktiiviurheileminen alkoi vasta aikuisiällä vuonna 2013, jolloin aloitin maantiepyöräilyn työmatkapyöräilyllä, kuntolenkeillä ja osallistumalla kuntotapahtumiin. Pikkuhiljaa tavoitteellisempi harjoittelu alkoi kiinnostaa, ja triathlonissa minua kiinnosti erityisesti sen monipuolisuus. Kilpailuhenkisenä ihmisenä triathlonissa kiehtoi myös se, että kilpailut ovat pyöräilyä helpommin vertailukelpoisia ”vakiomatkojen vuoksi”. Myös omien rajojen etsiminen kiehtoi ja triathlon tuntui tarjoavan tässä selkeitä portaita eri matkojen muodossa. Ensimmäisen triathlonin suoritin Vanajanlinnassa pikamatkalla aikaan 1:21 ja kipinä oli syttynyt! Salaisena haaveena oli, että joskus saisin itseni sellaiseen kuntoon, että pystyisin suorittamaan täysmatkan.

Nopeasti triathlonin pariin siirtymisen jälkeen aloin kiinnostua tavoitteellisesta harjoittelusta ja itseni kehittämisestä. Taustaa ja kipinää harjoittelulle ja sen suunnittelulle oli junnuvuosilta golfista. Yhtenä keskeisenä osana omaa harrastusta onkin oman harjoittelun suunnittelu ja ajankäytön optimoimiseen pyrkiminen monenlaisten Excel-taulukoiden muodossa. Yhtenä ajatuksena seuraan liittymisessä oli, että seuran kautta voisi löytyä muitakin intohimoisesti urheiluun ja harjoitteluun (ja urheiluvälineisiin) suhtautuvia triathlonisteja, jotka myös ihmettelevät ruuhkavuosien ajankäytön haasteita. Tässä suhteessa seura onkin antanut valtavasti: Heltrin treeneistä on löytynyt paljon kavereita, joiden kanssa tulee säännöllisesti harjoiteltua seuran treeneissä ja niiden ulkopuolella. Muutaman seurakaverin kanssa on hitsautunut myös oma ”tiimi”, joiden kanssa tulee harjoiteltua säännöllisesti ja joiden kanssa ollaan tehty myös mahtavia treeni- ja kisareissuja ulkomaille, kuten Mallorcalle ja Köpikseen. Tänä vuonna suuntaamme Mallorcalle, Itävaltaan ja Tallinnaan.

Parin vuoden harjoittelun jälkeen ensimmäinen täysmatkan kisa oli suunnitelmissa vuonna 2019. Silloin en kuitenkaan vielä sairastumisen vuoksi päässyt kisaamaan. Juhlapäivä koitti onneksi jo seuraavana vuonna Tallinnassa, kun suoritin täysmatkan aikaan 10:46. Suoritus oli henkisesti ja fyysisesti sellainen kokemus, että kehittyminen nimenomaan täysmatkalla jäi kiehtomaan. Nyt takana on neljä täysmatkaa. Oma ennätys on vuodelta 2022, jolloin suoritin IM Köpiksen aikaan 10:13. Muina mainintoina kisauraltani ovat HeltriCupin voitot vuosilta 2018 ja 2022 sekä osallistumisoikeuden saaminen sekä kisaaminen vuoden 2023 Ironmanin puolimatkan maailmanmestaruuskisoissa Lahdessa.

Omat tavoitteeni ovat tällä hetkellä täysmatkalla, jossa tavoitteena on alittaa 10 h. Tavoitteena on myös jatkaa omaa kehittymistä ja saavuttaa pikkuhiljaa kisoissa oman ikäsarjani kärki. Tämän vuoden täysmatka on varattuna kesäkuulle, jolloin suuntana on Itävalta ja Ironman Klagenfurt. Pyöräilyosuuden profiili (1750 nousumetriä) voi tarkoittaa sitä, että aikatavoitteen saavuttaminen jää tosin haaveeksi. Tästä syystä nimi saattaakin löytyy myös loppukesän Tallinnan täysmatkan osallistujalistalta. Puolimatkan osalta heinäkuussa on tiedossa Turun puolimatka ja tavoitteena 4:45 ajan alitus. Lyhyemmät matkat toimivat tulevalla kaudella valmistelevina harjoituksina pidempiä matkoja varten.

Kestävyysurheilu ja triathlon ovat pohjimmiltaan yksilöurheilua, jossa varsinkin pidemmillä matkoilla tulee keskusteltua paljon itsensä kanssa. Triathlon on itselleni kuitenkin mitä suurimmassa määrin joukkueurheilua ja sosiaalista tekemistä. Viikkoni kohokohtia ovatkin Heltrin treenit, joissa pääsee treenaamisen lisäksi keskustelemaan harjoittelusta ja muustakin samanhenkisten kanssa. Heltri onkin erinomainen seura, koska meitä heltriläisiä on todella paljon ja harjoituksia löytyy varmasti jokaisen tasoiselle ja eri tavoitteisiin pyrkiville. Laajan harjoituskalenterin ansiosta harjoittelua voi myös helposti muuttaa omien tavoitteiden tai elämäntilanteen muuttuessa. Toivottavasti nähdään treeneissä ja kisoissa!
(valokuva: Hannu Tenhunen)

Jaa tämä: